Σήμερα φτιάχνω το πιο φθινοπωρινό κέικ που μπορείς να δοκιμάσεις δίνοντας ροζ χρώμα και φρουτένια γεύση με χυμό ρόδι! Μιλάω βέβαια για φυσικό χυμό ρόδι που για το οποίο χρειάστηκε να αποχυμώσω δύο ρόδια! Το μείγμα θα βγει αρκετά “κόκκινο” αλλά μετά το ψήσιμο το εσωτερικό του θα παραμείνει απλά ροζ! Είμαι εναντίον του χρώματος ζαχαροπλαστικής γιατι θεωρώ πως είναι περιττή χημεία που μπαίνει στον οργανισμό μας! Μπορείς να παίξεις με φυσικές “χρωστικές” όπως το πατζάρι ή το ρόδι στη συγκεκριμένη περίπτωση!
Για να γίνει ακόμα πιο ζουμερό και νόστιμο το κέικ χρησιμοποίησα το Βιτάμ Soft! Είναι ιδανικό για να “κρεμώσει” με τη ζάχαρη στο μίξερ και να δώσει τη σωστή υφή στο τελικό αποτέλεσμα.
Τip: Εγώ πήρα το χυμό με αποχυμωτή αλλά αν δεν έχεις μπορείς απλά να το περάσεις από το blender και στη συνέχεια να το σουρώσεις!
Υλικά
- 200 γρ. Βιτάμ Soft
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. χυμό ρόδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το Βιτάμ Soft, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε με μία μαρίζ σιλικόνης ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξαναχτυπάμε.
- Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό ρόδι, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα (που έχουμε καλύψει με Βιτάμ Soft και αλεύρι) για κέικ 22x10 εκ. και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
- Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην 1 ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με το Βιτάμ Soft και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και στο τέλος ενσωματώνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Το κόβουμε στη μέση και παιρνάμε μια λεπτή στρώση από το γλάσο και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.