Ετοιμάζω ταπεράκι για τη δουλειά και φτιάχνω πληγούρι, ένα νόστιμο και υγιεινό δημητριακό, το οποίο συνδυάζω με σπανάκι και λουκάνικο για να ενισχύσω τη γεύση του.
Υλικά
- 500 γρ. πληγούρι
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά τύπου σαμπινιόν
- 2 κ.σ. πέστο λιαστής τομάτας
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ,γ. κάρι
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα (1 κουταλιά της σούπας περίπου)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το πληγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες από το λουκάνικο και τις σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το πληγούρι και το σπανάκι.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Σιγομαγειρευουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει όλα τα υγρά του.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε το πέστο λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.