search

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Ο συνδυασμός ψημένου μήλου με Μακεδονικό Χαλβά είναι το πιο γευστικό «προξενιό» που έχω κάνει ποτέ στην κουζίνα μου. Λαχταριστό, απολαυστικό και νηστίσιμο!

Σήμερα, σου δείχνω πώς να φτιάξεις τραγανά ρολάκια σε φύλλο κρούστας, γεμιστά με κυβάκια μήλου και Μακεδονικό Χαλβά.

Χρησιμοποιώ το Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια, γιατί δίνει τέλεια υφή και γεύση στη γέμιση. Βάζω πάντα και λίγους χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς για την απαραίτητη «τραγανότητα» και κανέλα για το άρωμα.

P.S. Οι λάτρεις της σοκολάτας, όπως εγώ, μπορούν προαιρετικά να γαρνίρουν με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.



Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια
  • 3 κόκκινα μήλα
  • 150 γρ. ξηροί καρποί μιξ (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) θρυμματισμένοι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, μεγέθους περίπου 0,5 εκ.
  • Θρυμματίζουμε τον Μακεδονικό Χαλβά με τα χέρια και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, τα μήλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Κόβουμε το φύλλο στη μέση.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο κάθε μακρόστενο φύλλο περιμετρικά, το διπλώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
  • Προαιρετικά, γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Cool Artisan