search

Αλμυρό κέικ με πιπεριές και λουκάνικο

Σήμερα παράλλαξα μια κλασική, αγαπημένη, οικογενειακή συνταγή της μαμάς και έβαλα και ένα ολόκληρο λουκάνικο στη μέση… γιατί πάντα αλμυρά κέικ είναι καλύτερα με ένα λουκάνικο στη μέση!



Υλικά

  • 4 αυγά (βιολογικά, ελευθέρας βοσκής)
  • 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καυτερή, γλυκιά, καπνιστή, ό,τι επιθυμείς)
  • 1 λουκάνικο

Εκτέλεση

  • Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ώσπου να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με βούτυρο, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το λουκάνικο στη μέση και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ, ανακινώντας να κάτσει καλά στη μακρόστενη φόρμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.
Cool Artisan