ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Όσοι έχουν γενέθλια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ελαφρώς «ριγμένοι» στο θέμα της τούρτας. Είναι η περίοδος που όλοι κόβουν τη ζάχαρη και συχνά γιορτάζουν χωρίς να σβήσουν κεράκι σε τούρτα! Και όχι, το να σβήσεις κεράκι σε γιαουρτογλυκό ψυγείου δεν μετράει.

Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσω αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό, αποφάσισα να φτιάξω την πιο εύκολη, νόστιμη και «χωρίς τύψεις» τούρτα σοκολάτα. Χρησιμοποιώ 3 προιόντα από τη Sweet & Balance της Γιώτης και κάποια απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου όπως αυγά και γάλα. Στόχος δεν είναι μόνο να απολαύσεις το γλυκό αλλά και να μυρίσει το σπίτι, να νιώσεις τη γιορτή. Η ζωή μας πια έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς που σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να πάρουμε τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Να σπάσουμε τα αυγά, να ανακατέψουμε με το γάλα, να χτυπήσουμε στο μίξερ, να φτιάξουμε κάτι για τα πρόσπωπα που αγαπάμε.

Η σημερινή τούρτα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη που μπορείς να φτιάξεις. Για τα παντεσπάνια χρησιμοποιώ το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance, όπως όλα τα προϊόντα της σειράς, έχει χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο και φυτικές ίνες. Δένω τα παντεσπάνια με Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance που δεν περιλαμβάνει συντηρητικά και έχει μόλις 29 θερμίδες ανά μερίδα και τέλος καλύπτω με Mousse με γεύση σοκολάτα Sweet & Balance με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia και μόλις 86 θερμίδες ανά μερίδα!

Συστατικα

Για 2 παντεσπάνια Για τη μους Για το στήσιμο
  • 100 γρ Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance 
  • 200 γρ φρέσκα φρούτα (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα βατόμουρα αλλά εσύ μπορείς να βάλεις και φράουλες, κεράσια ή μπανάνα)

Οδηγιες

  • Ετοιμάζουμε το  Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ισομοιράζουμε σε 2 τσέρκια με διάμετρο 15 εκ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180°C.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Ετοιμάζουμε τη  Mousse με γεύση σοκολάτα Sweet & Balance  σύμφωνα με τις οδηγίες, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  • Στήνουμε το πρώτο παντεσπάνι πάνω στην τουρτιέρα και με ένα μαχαίρι κόβουμε το ανισόπεδο κομμάτι στην κορυφή (όπως στη φωτογραφία)
  • Απλώνουμε 50 γρ Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance  και τοποθετούμε περιμετρικά τα φρούτα.
  • Απλώνουμε τη μους σοκολάτας στο παντεσπάνι.
  • Αναποδογυρίζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το στερεώνουμε πάνω στη μους.
  • Καλύπτουμε με μαρμελάδα και στη συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη μους σοκολάτας.
  • Διακοσμούμε με φρούτα και σερβίρουμε
Tip: Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 μέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *