search

Dark Chocolate Orange Truffles Recipe

Αυτή η συνταγή είναι μια super γρήγορη και εύκολη συνταγή για πορτοκαλένια σοκολατοτρουφάκια για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

This is a super easy-fast treat for your loved ones!

 

Processed with VSCOcam with m3 preset

Υλικά

  1. 300 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  2. 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
  3. 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
  4. Κακάο σε σκόνη
  5. Ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά

Processed with VSCOcam with m3 preset

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκάλι σε μπεν μαρί ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα για 5 περίπου λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει. Εγώ συνήθως το αφήνω για μια νύχτα.
  • Απλώνουμε το κακάο σε μια επιφάνεια.
  • Με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό βγάζουμε μπάλες από το μείγμα σοκολάτας και πλάθουμε τρουφάκια.
  • Ρολάρουμε τα τρουφάκια πάνω σο κάκαο.
  • Διατηρούμε τα τρουφάκια σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Ingredients

  1. 300 gr. good quality dark chocolate, broken into large chunks
  2. 150 ml cream fresh (35 % fat)
  3. 2 tablespoons orange liqueur
  4. Cocoa powder
  5. Orange zest (optional)

Processed with VSCOcam with m3 preset

Directions

  • Melt the chocolate with the cream and orange liqueur in a double boiler, stirring occasionally with a spoon for about 5 minutes until your mixture is homogenous.
  • Put the mixture in the refrigerator for at least 3 hours until thick. I usually leave it overnight.
  • Spread cocoa on a surface.
  • Use a spoon dipped in hot water to make balls from the mixture and mold chocolate truffles.
  • Roll the truffles over cocoa.
  • Reserve in closed tupperware in the fridge .

Serve With Love

cool artisan instagram γαβριηλ νικολαιδης



Cool Artisan