Αυτή η συνταγή είναι μια super γρήγορη και εύκολη συνταγή για πορτοκαλένια σοκολατοτρουφάκια για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
This is a super easy-fast treat for your loved ones!
Υλικά
- 300 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
- Κακάο σε σκόνη
- Ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκάλι σε μπεν μαρί ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα για 5 περίπου λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει. Εγώ συνήθως το αφήνω για μια νύχτα.
- Απλώνουμε το κακάο σε μια επιφάνεια.
- Με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό βγάζουμε μπάλες από το μείγμα σοκολάτας και πλάθουμε τρουφάκια.
- Ρολάρουμε τα τρουφάκια πάνω σο κάκαο.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο.
Ingredients
- 300 gr. good quality dark chocolate, broken into large chunks
- 150 ml cream fresh (35 % fat)
- 2 tablespoons orange liqueur
- Cocoa powder
- Orange zest (optional)
Directions
- Melt the chocolate with the cream and orange liqueur in a double boiler, stirring occasionally with a spoon for about 5 minutes until your mixture is homogenous.
- Put the mixture in the refrigerator for at least 3 hours until thick. I usually leave it overnight.
- Spread cocoa on a surface.
- Use a spoon dipped in hot water to make balls from the mixture and mold chocolate truffles.
- Roll the truffles over cocoa.
- Reserve in closed tupperware in the fridge .
Serve With Love