search

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ RODOS PALACE

slide_abav2

Υπήρξε πάντα πρωτοπόρο. Όταν χτίστηκε το iconic κτίριο, ο πύργος όπως το αποκαλούν τη δεκαετία του ’70 δεν υπήρχαν παρόμοια κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούταν, αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά, ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ελληνικός τουρισμός.  Η πρωτοπορία συνεχίστηκε με τη θολωτή σκεπή της εσωτερικής πισίνας, με το συνεδριακό κέντρο ενώ σήμερα, μετά από μια μεγάλη ανακίνιση, πάει ένα βήμα παρακάτω προσφέροντας ένα πακέτο εμπειριών. Το Rodos Palace είναι έχει γράψει τις δικές του γραμμές στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας και σήμερα παίρνει μολύβι και χαρτί να γράψει το επόμενο κεφάλαιο.

Και ήρθε η επόμενη γενιά και άλλαξαν οι εποχές. Και σε μια εποχή που όλοι θέλουν να “μαντρώνουν” τους “πελάτες” μέσα στο ξενοδοχείο, η Μαίρη Καμπουράκη αποφάσισε πως θέλει να φέρει στη Ρόδο αληθινούς ταξιδιώτες. Ανθρώπους που επιζητούν τη γνήσια εμπειρία. Ανθρώπους που κάνουν κράτηση σε ένα προορισμό και όχι σε ένα ξενοδοχείο. Ταξιδευτές που καίγονται να κάνουν πιο πλούσιο τον ουρανίσκο τους, να μάθουν την κουλτούρα ενός τόπου, να πάει η ματιά τους πίσω από την τουρισική facade. Και να σου πω κάτι. Αυτούς τους “τουρίστες” χρειάζεται όλη η Ελλάδα. Όχι μόνο η Ρόδος.

Και αφού αποφάσισε να αλλάξει την κοσμοθεωρία του “τουριστικού προιόντος” το Rodos Palace έβαλε τα καλά του, έφτιαξε πεντάστερες σουίτες με θέα όλο το Αιγαίο, εξοπλίστηκε με τα πιο αναπαυτικά στρώματα και φρόντισε για όλες τις λεπτομέρειες της μαγικής, ροδίτης φιλοξενίας. 

Η καινούρια προ-οπτική, που αποτυπώνεται στα δωμάτια και τις πολυτελείς σουίτες του βαφτίστηκε ως abav2. Και για το abav2 στρατολογήθηκαν οι καλύτεροι του είδους τους, οι experts του hotelling. Την ανακαίνιση υπογράφει η εταιρία Ηotel Concept & Interior Design Δήμου & Συνεργάτες, το μενού του εστιατορίου «12 Νησιά» ανέλαβε ο Ροδίτης Εxecutive Chef Νίκος Ζερβός ενώ η Ελένη Ψυχούλη σχεδίασε12 ξεχωριστά πακέτα ανακάλυψης, για κάθε γούστο, για όσους θέλουν να ζήσουν πριβέ μια «άλλη Ρόδο», με τα άγνωστα φαράγγια, τα κάστρα, τις πιο παρθένες παραλίες, τα ερημονήσια, τα οινοποιεία, τους παραγωγούς, τα εστιατόρια που μαγειρεύουν την πιο αυθεντική τοπική γεύση.

Με την Ελένη οδηγό, επιβιβαστήκαμε σε ένα λεωφορείο και αφεθήκαμε στη διάνοια της για να γνωρίσουμε τη δική της Ρόδο. Και όπως ήταν αναμενόμενο μας σύστησε στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά, στα πιο νόστιμα πιάτα, σε εστιατόρια, ταβερνεία, θαλασσομάγειρες, οινοποιούς, νοικοκυρές και μελεκούνια.

Δες εδώ τα εστιατόρια που γυρίσαμε σε 48 ώρες. Εστιατόρια που διάλεξε με μεράκι η Ελένη για εμένα και για εσένα που θες να ανακαλύψεις την αληθινή Ρόδο.

12 Νησιά στο Rodos Palace

Η γαστρονομική περιπέτεια ξεκινά από την υπέροχη αυλή του Rodos Palace όπου το εστιατόριο 12 νησιά μας συστήνει ξανά τη ροδίτικη κουζίνα, μια κουζίνα που αποτελεί κατηγορία από μόνης της. Φρέσκα υλικά από το νησί και ζαρζαβατικά που έρχονται από τη φάρμα του ίδιου του ξενοδοχείου. Ναι, το ξενοδοχείο έχει τα δικά του κηπευτικά και τροφοδοτεί με φρέσκα προϊόντα τους πάγκους των μαγείρων. Ένας μαθητής του Ferran Adrià, ο Ροδίτης Νίκος Ζέρβος έστησε το μενού του καλοκαιριού. Δημιουργικότητα και σεβασμός προς την παράδοση, πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ύλη και απολαυστικά, ινσταγκραμικό food styling δημιούργησαν το πιο φιλόξενο welcome dinner.

Local Gourmet στο Μαυρίκο στη Λίνδο

maurikos slide

Τα αδέρφια Μαυρίκου έχουν το ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια της Ρόδου. Θα τους βρεις μπαίνοντας στη Λίνδο να μαγειρεύουν ιταλική κουζίνα με ροδίτικο τρόπο. Ο παππούς Μαυρίκος, δεινός μάγειρας και πολυταξιδεμένος ξεκίνησε από τη Λίνδο ταξίδεψε στην Κούβα, την Αμερική, άνοιξε Bistro στη Μασσαλία και έπειτα επέστρεψε στη Λίνδο το 1912 όπου και άνοιξε τη διάσημη ταβέρνα του. Διάβασε αναλυτικά με ένα κλικ εδώ.

 

Μαγειροτεχνείο Παράγκα στα Απόλλωνα

paranga slide

Μισή ώρα μακριά από την πόλη της Ρόδου, λίγο έξω από το χωριό Απόλλωνα, κρύβεται αυτή η ταβέρνα που πάντα ψάχνω στις καλοκαιρινές διακοπές μου. Μια ταβέρνα που συνδυάζει την τοπική πρώτη ύλη και τις παραδοσιακές ντόπιες συνταγές με το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Ο Γιάννης Ευθυμίου παρέλαβε το κτίσμα το οποίο έχει κτιστεί το 1929, και αρχικά ήταν λέσχη αξιωματικών του Ιταλικού Στρατού. Διάβασε αναλυτικά με ένα κλικ εδώ.

Θαλασσινές δεξιοτεχίες στο Angela’s Castle στο ιστορικό κέντρο της Ρόδου

angela_slide

Εδώ έχουμε μια σπάνια περίπτωση εστιατορίου με πολλή κοινή ιστορία. Την ιστορία ξεκίνησε ο Αλέξης, ταπεινός ψαράς και θαλασσομάγειρας που σέρβιρε τα πιο σπάνια όστρακα του Δωδεκανήσιοι βυθού. Και όλα αυτά σε ένα ταπεινό και μεγαλειώδες μαγαζί. Δεν είχε καν κατσαρόλα, είχε μια Moët σαμπανιέρα που έβραζε τα θαλασσινά. Διάβασε αναλυτικά με ένα κλικ εδώ.



Cool Artisan