Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα της οικογένειας μου! Πανεύκολο και πολύ χορταστικό
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
200 γρ. Λιαστές ντομάτες
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. Κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο (μπορείς να βάλεις περισσότερο αν θέλεις να βγει πιο κρεμώδες)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Για το κοτόπουλο
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, δεντρολίβανο)
1/2 φλυτζάνι λάδι
1/2 λεμόνι
Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα και στη συνέχεια μαρινάρισμα το κοτόπουλο. Είναι καλό να σταθεί στη μαρινάδα για τουλάχιστον μια ωρα. Στη συνέχεια ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά απο την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.