A celebration of pears comes in the form of this crispy tartine! A simple snack that will not disappoint, the classic combo of pear, goat cheese and sliced proscuitto can not be beat!
Ingredients:
Makes approximately 6-8 tartines
1 pear
1 loaf of fresh bread, sliced 6-8 slices depending on how large your bread is
Finely sliced Prosciutto
200 gr goat cheese (or any other type of crem cheese you may like)
aged balsamic vinegar glaze
extra virgin olive oil
sea or kosher salt and freshly ground black pepper
Directions:
Heat a grill or grill pan on high heat. Lightly oil the grill with a paper towel soaked with a small spoonful of a neutral oil, like vegetable oil. When the grill is hot, place the bread and the pear. Cook for 2-3 minutes, flip on the other side and cook for another minute. Remove to a plate.
To assemble the tartines, place a spoonful of the goat cheese. Tear each slice proscuitto in half and top the tartines with proscuitto. Top with pear. Finish with the aged balsamic vinegar glaze.
Αυτές οι τραγανές tartines είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να υποδεχτείς το αγαπημένο φρούτο του μήνα, το αχλάδι! Ένα απλό σνακ, το κλασικό combo αχλάδι , κατσικίσιο τυρί και φέτες προσούτο δεν μπορεί να απογοητεύσει κανέναν!
Υλικά:
Για περίπου 6-8 tartines
1 αχλάδι
1 καρβέλι φρέσκο ψωμί , κομμένο σε φέτες 6-8 φέτες , ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ψωμί
Φέτες προσούτο
200 γρ κατσικίσιο τυρί ( ή οποιοδήποτε άλλο είδος cream cheese σου αρέσει )
Κρέμα βαλσάμικο ξύδι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πέππερ
Εκτέλεση:
Βάζεις ένα τηγάνι-γκριλ ή σχάρα σε δυνατή φωτιά . Λαδώνεις ελαφρά τη σχάρα με μια χαρτπετσέτα εμποτισμένη με μια μικρή κουταλιά από ελαιόλαδι. Μόλις κάψει, βάζεις το ψωμί και το αχλάδι . Τα ψήνεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ακόμα ένα λεπτό. Τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
Για να στήσεις τις tartines, ξεκινάς με μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί. Ξόβεις κάθε φέτα προσούτο στη μέση και την τοποθετείς πάνω από το τυρί. Συνεχίζεις με το αχλάδι. Τελειώνεις με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και την κρέμα βαλσάμικου.