Το πρώτο εκτός Αθήνας ξενοδοχείο των YES Hotels, το NOŪS επαναπροσδιορίζει τη Σαντορίνη σαν προορισμό ακολουθώντας τη φιλοσοφία «Young, Enthussiastic, Seductive». Το 5 αστέρων θέρετρο άνοιξε στη Μεσσαριά της Σαντορίνης φέρνοντας το βλέμμα εκτός καλντέρας με τη διεθνούς επιπέδου interior design, συνδυάζοντας την ιστορία της Σαντορίνης με τα σύγχρονα aesthetics.
Διαθέτει συνολικά 121 δωματίων, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες καθώς και μεγάλους ιδιωτικούς κήπους. Σχεδιασμένο από τους πολυβραβευμένους Divercity Architects, σε συνεργασία με την MplusM Architects, το θέρετρο αντλεί έμπνευση από τα γεωμετρικά σχήματα της τοπογραφίας και της αρχιτεκτονικής του νησιού και τα ερμηνεύει εκ νέου με σύγχρονους όρους. Οι αποχρώσεις των διάσημων τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου εμπνέουν τη χρωματική παλέτα των εσωτερικών χώρων ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους βασίζονται σε τοπικές παραδοσιακές τεχνικές.
4 info που πρέπει να γνωρίζεις για το NOŪS Santorini
1. Όπως σε κάθε ξενοδοχείο των Yes Groups, έτσι κι εδώ η τέχνη έχει έντονη παρουσία στο Νους Σαντορίνης. Η Νάντια Αργυροπούλου έχει επιλέξει μια εκτενή συλλογή από σύγχρονα έργα τέχνης των Doshi & Levien, Konstantin Grcic, Faye Toogood και πολλών άλλων.
2. Το θέρετρο διαθέτει σπα με 5 αίθουσες περιποίησης, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ, ψυχρή δεξαμενή, γυμναστήριο και υπαίθριο χώρο γιόγκα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές εμπειρίες και περιποιήσεις, που διατίθενται αποκλειστικά εδώ, οι περισσότερες από τις οποίες θα βασίζονται σε υλικά της Σαντορίνης, όπως ειδικές ποικιλίες σταφυλιού. Στο χώρο του σπα, μπορείς επίσης να βρείς το Vitamin Bar, το οποίο προσφέρει φρέσκες σαλάτες και χυμούς, καθώς και τα παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης.
3. Αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα κρασιά της Σαντορίνης, έχεις επίσης την ευκαιρία να γνωρίσεις τα κρασιά των ντόπιων παραγωγών και να λάβεις μέρος σε γευσιγνωσίες κρασιών σε ειδικό χώρο.
4 Υπάρχουν 2 εστιατόρια στο ξενοδοχείο που επικεντρώνονται σε φρέσκα προϊόντα από τη Σαντορίνη καθώς και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα σερβίροντας πιάτα βασισμένα στην απλότητα της ελληνικής κουζίνας.