Η Σαντορίνη ως προορισμός και χάρη στο υψηλό πελατολόγιο που αναζητά μια θέση στην καλντέρα επιτρέπει στον Έλληνα επιχειρηματία να στήσει ένα εστιατόριο που προάγει τη γεύση και δεν αναπαράγει απλά τα trends. Το location του Cavo Tagoo Santorini με την infinity pool να κρέμεται πάνω από την καλντέρα και να αντανακλά τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, είναι ένα ονειρικό set ιδανικό για να γυριστεί η πιο ρομαντική ταινία ίσως το sequel του P.S. I Love You ή ακόμα και μια σκηνή δράσης του επόμενου James Bond. Η φήμη του ξενοδοχείου (και του εστιατορίου) έχει ταξιδέψει ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να έρχονται requests μέχρι και για το 2020.
Τα day beds (κυριολεκτικά μέσα στην πισίνα) έχουν ήδη εξελιχθεί σε ένα instagram landmark του νησιού με τους πιο ισχυρούς influencers του πλανήτη να φωτογραφίζονται ξαπλωμένοι πάνω τους. Λίγα μέτρα από τα daybeds βρίσκεται το Οvac, το εστιατόριο του ξενοδοχείου με τον αγαπημένο σεφ Χρόνη Δαμαλά (www.instagram.com/polychronis/) στο τιμόνι του.
Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς δημιουργεί ένα μενού αξιώσεων που μπορεί να διεκδικήσει διεθνή βραβεία τόσο για τη δημιουργικότητα όσο και για την εκτέλεση του. Η επιλογή των υλικών κορυφαίας πoιότητας σε συνδυασμό με μια άριστα εκπαιδευμένη ομάδα έχει σαν αποτέλεσμα να απολαμβάνεις μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη εμπειρία. Η θέα, οι ετικέτες των κρασιών, τα cocktails, το μενού και τα γλυκά δικαιολογούν κάθε ευρώ σε ένα εστιατόριο που ίσως να είναι αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό του νησιού.
Ο συνδυασμός της ιαπωνικής φιλοσοφίας με τις ελληνικές γεύσεις στα χέρια του Χρόνη, σου δίνει την αίσθηση του αυτονόητου. Σαν να είναι απόλυτα λογικό να συνδυάσεις μια δημιουργική σπανακόπιτα με sushi. Σαν να ήταν έτσι από πάντα.
To πιάτο που ξεχώρισα είναι η “σπανακόπιτα” η οποία έρχεται σερβιρισμένη σαν σοταρισμένες ραβιόλες με αφρό φέτας. Στην πρώτη μπουκιά κατάλαβα την εξαιρετική ποιότητα των υλικών αφού ακόμα και το σπανάκι σε ενθουσιάζει με τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα του.
Στη δεύτερη σελίδα της βραδιάς, ξεφυλλίσαμε ένα πιάτο με ζουμερούς κεφτέδες από φρεκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά και BBQ σάλτσα πιπεριάς πάνω σε χώμα ελιάς.
Το σαγανάκι χαλούμι αποδεικνύει πως μπορεί ένα καθημερινό υλικό στα χέρια ενός δημιουργικού σεφ να εξελιχθεί σε πιάτο άξιο βραβείου.
Και βέβαια, δεν γινόταν να φύγω από τη Σαντορίνη χωρίς να έχω δοκιμάσει το άρτια εκτελεσμένο sushi σε πολλές παραλλαγές.
Info: OVAC
Cavo Tagoo Santorini www.cavotagoo.com/santorini/
Διεύθυνση: Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Τηλ.: 2286027900
Facebook: https://www.facebook.com/CavoTagooSantorini/
https://www.facebook.com/CavoTagooSanto/
Ιnstagram: https://www.instagram.com/cavotagoosantorini/
https://www.instagram.com/ovacsantorini/