search

Habana Trece: Δοκιμάσαμε το νέο μενού

Κάθε κίνηση του Chef Μιχάλη Μερζένη, έχει πάντα ενδιαφέρον κι αξίζει να τη δοκιμάσεις. Για ακόμη μια φορά δεν μας απογοήτευσε με το μενού του νεοσύστατου Habana Trece στο Χαλάνδρι. Το πετίτ εστιατόριο βρίσκεται απέναντι από τον ομώνυμο κινηματογράφο Αβάνα που έχει δώσει άτυπα το όνομα του σε όλη την περιοχή.

Το μεγάλο χιτ του μενού είναι σίγουρα η Tostada με μοσχαρίσιο tartare, τσίλι και κρόκο αυγού σε σόγια (13 ευρώ). Οπωσδήποτε θα δοκιμάσει το καλαμπόκι το οποίο σερβίρεται με kimchi, βούτυρο με μέλι και λάιμ (8 ευρώ). Ακόμα και τα πιο ταπεινα πιάτα όπως οι πατάτες, εδώ είναι δουλεμένα με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και σερβίρονται σε sticks με κρέμα αβοκάντο και κόλιανδρο(7 ευρώ). Οι γαρίδες είναι δουλεμένες σαν ποπ κορν και συνοδεύονται με sauce tartar (8 ευρώ). Για το τέλος θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε την πάπια που σερβίρεται με hoisin sauce κεράσι (13 ευρώ).

Όσο αφορά στα κοκτέιλ, υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στο ρούμι για τους λάτρεις του είδους. Προσωπικά, επειδή είμαι πιο κλασικός στις επιλογές μου κι επιμένω πάντα σε negroni έχω να καταθέσω ότι ήταν από τα πιο καλοδουλεμένα της πόλης.

Κλείνουμε οπωσδήποτε με κρεμέ μπίτερ σοκολάτας με τσίλι κι αλάτι (7 ευρώ).



Post Tags
Cool Artisan