Πανεύκολες, vegan μπάρες για να ξεκινάς τη μέρα σου με φουλ ενέργεια.
Υλικά
- 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι, προτίμησε ποικιλία medjool dates)
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι ή σιροπι σφενδάμου (αν θες να είναι vegan)
- 50 γρ goji berries
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
- 50 γρ. ηλιόσπορους, χοντροκομμένους
- 50 γρ. σουσάμι
- 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 160 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στίβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες, προσθέτουμε το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε.
- Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε.
- Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά
- Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα goji berries
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρώμη.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρόμη στο μείγμα μας.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έναν πλάστη για ευκολία
- Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.