search

Brownies με κομμάτια σοκολάτας και μπισκότα

Είναι πολλά τα στοιχεία που παίζουν ρόλο στην επιτυχία μια συνταγής, ειδικά στη ζαχαροπλαστική που πρέπει να πετύχεις τη σωστή υφή, το σωστό σχήμα και το σωστό ψήσιμο. Σε όλα αυτά, συμβάλει πάντα ένα «μυστικός ήρωας της κουζίνας» ο οποίος δεν είναι άλλος από… το σκεύος που χρησιμοποιείς!

Για το λόγο αυτό, σήμερα δίνω βάση στη φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι που χρησιμοποιώ όταν φτιάχνω brownies η στρογγυλά κέικ. H συγκεκριμένη είναι από την εταιρεία PAL, με αντικολλητική επίστρωση και εξαιρετική θερμοαγωγιμότητα. Με βοηθάει στο να έχω πάντα ομοιόμορφο ψήσιμο, λόγω της ιδανικής κατανομής του πάχους της. Είναι κατάλληλη τόσο για χρήση σε φούρνο με αέρα όσο και με αντιστάσεις «πάνω/κάτω», καθαρίζεται πανεύκολα και μπαίνει σε πλυντήριο πιάτων.



Υλικά

  • 225 γρ. σοκολάτα
  • 170 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 150 γρ. μπισκότα της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
  • Ενσωματώνουμε με έναν αβγοδάρτη τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
  • Διπλώνουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
  • Διπλώνουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και τα μπισκότα και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι της PAL.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά -ανάλογα με το πόσο μαστιχωτό θέλουμε να είναι το brownies μας- και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.
Cool Artisan