Το χούμους είναι για την κουζίνα ένα υπέροχος καμβάς που μπορείς να δέσεις με όλα τα αγαπημένα σου λαχανικά όπως είναι το παντζάρι ή το μπρόκολο. Σήμερα του δίνω βελούδινη υφή και φρουτένια γεύση προσθέτοντας κολοκύθα.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
-
200 γρ βρασμένα ρεβίθια
-
150 γρ ψίχα κολοκύθας καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
-
80 ml ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
-
1 κτγ μπούκοβο
-
1/2 κτγ κύμινο
-
1 κτσ ταχίνι
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/4 Ρόδι
-
Μαϊντανός
-
1/2 κτγ μπούκοβο
-
αραβικές πίτες
Εκτέλεση
-
Τυλίγουμε την κολοκύθα σε λαδόκολλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Μόλις βγει από το φούρνο η κολοκύθα πρέπει να είναι εντελώς μαλακή, χωρίς να έχει καεί στις άκρες.
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περίπου 4 λεπτά.
-
Σερβίρουμε σε ένα μπολ με λίγο ρόδι, φρέσκο μαϊντανό, μπούκοβο και αραβικές πίτες