Ο καλύτερος τρόπος για να ανακυκλώσεις ένα μπαγιάτικο τσουρέκι και να φτιάξεις εκ νέου ένα γλυκάκι.
Υλικά
- 1/2 τσουρέκι, κομμένο σε φέτες 2 εκ.
- 4 αυγά
- 400 γρ. γάλα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπαμένα
- 150 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 2 βανιλίνες
- 1/2 λεμόνι, ξύσμα
- 10 φουντούκια, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία πλάγια πάνω στην άλλη
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά.
- Προσθέτουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, το τυρί, τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα.
- Μόλις το τσουρέκι μας απορροφήσει όλο το υγρό, το βγάζουμε από το ψυγείο και το ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και φουντούκια.