search

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Δεν υπάρχει πιο παραδοσιακός μεζές από την ταραμοσαλάτα στο τραπέζι της σαρακοστής και ένας από τους αγαπημένους μου!



Υλικά

  • 400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά ροζ
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν.
  • Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας
Cool Artisan