Δεν υπάρχει πιο παραδοσιακός μεζές από την ταραμοσαλάτα στο τραπέζι της σαρακοστής και ένας από τους αγαπημένους μου!
Υλικά
- 400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά ροζ
- 2 λεμόνια, χυμό
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- 500 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν.
- Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας