search

Μαρκίζ με Σοκολάτα και πορτοκάλι

Και αν έχω κάνει συνταγές με σοκολάτα! Και εσείς το ξέρετε καλά! Η συγκεκριμένη συνταγή όμως ξεχωρίζει για τις νότες πορτοκαλιού και την εθιστική δροσιά της!



Υλικά

  • 350 γρ . κουβερτούρα με 50 % -55 % κακάο , ψιλοκομμένη
  • 180 γρ . βούτυρο αγελάδας ( σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει )
  • 50 γρ . άχνη ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ . ζάχαρη λευκή , κρυσταλλική
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συχνά.
  • Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να χλιαρύνει.
  • Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε έπειτα τη λιωμένη κουβερτούρα (προσοχή να μην είναι καυτή).
  • Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
  • Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και σερβίρουμε
Cool Artisan