Και αν έχω κάνει συνταγές με σοκολάτα! Και εσείς το ξέρετε καλά! Η συγκεκριμένη συνταγή όμως ξεχωρίζει για τις νότες πορτοκαλιού και την εθιστική δροσιά της!
Υλικά
- 350 γρ . κουβερτούρα με 50 % -55 % κακάο , ψιλοκομμένη
- 180 γρ . βούτυρο αγελάδας ( σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει )
- 50 γρ . άχνη ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 50 γρ . ζάχαρη λευκή , κρυσταλλική
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συχνά.
- Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να χλιαρύνει.
- Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε έπειτα τη λιωμένη κουβερτούρα (προσοχή να μην είναι καυτή).
- Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
- Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και σερβίρουμε