search
 Το σημερινό γλυκό είναι ένα κλασικό ρολό σφολιάτας με μια απλή γέμιση από κεράσια που δεν έχει καθόλου ζάχαρη. Είναι μια συνταγή που σκέφτηκα “στη στιγμή”, την περασμένη Κυριακή που δεν είχα καμία μαρμελάδα στο σπίτι αλλά είχα πολλά κεράσια!

 



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κεράσια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
  • Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τη φωτια, σουρώνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κρατάμε το σιρόπι που προκύπτει για άλλες συνταγές όπως οι πάβλοβες κερασιού που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα αλευρωμένο πάγκο.
  • Αραδειάζουμε τα κεράσια πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 5 εκατοστών από τις άκρες.
  • Ρολάρουμε τη σφολιάτα σε ένα σφιχτό ρολό.
  • Μεταφέρουμε τη σφολιάτα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
  • Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας
Cool Artisan