Κλασσική συνταγή φθινοπώρου! Ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μαρμελάδες που φτιάξαμε το καλοκαίρι! Και η τάρτα είναι ο πιο εύκολος και απολαυστικός τρόπος για πρωινό, βραδινό ή όταν γυρνάς το βράδυ μετά το ποτό και απλά θέλεις μια μπουκιά που θα σε βάλει γλυκά για ύπνο. Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ… ελπίζω να μην είμαι ο μόνος.
Υλικά
Για τη γέμιση- 200 gr μαρμελάδα κεράσι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 g βρώμη
- 75 g ζάχαρη
- 140 g βούτυρο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γεμίσουμε μια τάρτα 22 εκατοστών ή 6 μικρά ταψάκια τάρτας 8 εκατοστών.
- Βάζουμε τη ζύμη στην τάρτα, κόβουμε τις άκρες της ζύμης και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Καλύπτουμε την τάρτα με λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρεβύθια και στη συνέχεια κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 20 λεπτά στους 180 °C
- Βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα ρεβύθια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει σαν μπισκότο.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού
- Για να φτιάξουμε το κραμπλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι, στη συνέχεια τρίβουμε μαζί και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ανομοιγενές μείγμα.
- Για να συναρμολογήσουμε την τάρτα, ρίχνουμε τη μαρμελάδα κεράσι στη βάση, πασπαλίζουμε με το μείγμα κραμπλ και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και η μαρμελάδα να κάνει φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.
- Σερβίρουμε ζεστή με παγωτό