Οι βάφλες (αλμυρές και γλυκές) είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα μου, ειδικά το Σαββατοκύριακο.
Οι συγκεκριμένες είναι vegan πολύ ελαφριές και πάρα πολύ γρήγορο να τις φτιάξεις. Μέχρι να κάψει η βαφλιέρα, έχεις φτιάξει το μείγμα και σε λίγα λεπτά τις έχεις σερβίρει!
Υλικά
-
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
-
2 μπανάνες (ώριμες)
-
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
-
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Για το γαρνίρισμα
-
100 γρ vegan γιαούρτι (εγώ έβαλα σόγιας με γεύση βανίλια)
-
3 φράουλες κομμένες σε φέτες
- Φουντούκι χοντροσπασμένο
Εκτέλεση
-
Βάζουμε τη βαφλιέρα να κάψει.
-
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
-
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε θέση για βάφλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
-
Μόλις ψηθούν, γαρνίρουμε με το γιαούρτι, τις φράουλες και το φουντούκι και σερβίρουμε.