search

Vegan blondies με φιστικοβούτυρο (6 μόνο υλικά)

Μια πιο ευγενής εκδοχή του brownie, το ακαταμάχητο blondie, είναι εδώ και μάλιστα σε vegan, υγιεινή και σχετικά light εκδοχή. Στη συνταγή που σου προτείνω θα χρειαστείς μόνο 6 υλικά, με πρωταγωνιστές στη γεύση την καστανή ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και τις πέρλες σοκολάτας!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml λάδι καρύδας (λιωμένο)
  • 190 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 ml γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ. πέρλες σοκολάτας
Προαιρετικά:
  • Γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Καλύπτουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί διαστάσεων 10x10 εκατοστών.
  • Σε ένα φαρδύ μπολ, ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη την καστανή ζάχαρη, το λάδι καρύδας και το φιστικοβούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και στη συνέχεια «διπλώνουμε» σε αυτό τις πέρλες σοκολάτας.
  • Ρίχνουμε το blondie μας στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να «σκληρύνει» το κέντρο του. Δεν μας πιάνει πανικός αν μας φανεί «ωμό», θα δέσει καθώς κρυώνει.
  • Αφήνουμε το blondie να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί και, αν θέλουμε, το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
  • Τέλος, το κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Cool Artisan