search

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

Λευκή σοκολάτα και κάστανα παντρεύονται στο πιο γλυκό, γιορτινό πειρασμό. Με 5 μόνο υλικά και σε λιγότερο από 15 λεπτά έχεις φτιάξει τον πιο επικό γιορτινό κορμό. Είναι τέλειο κέρασμα για όλες τις ημέρες γιορτής και βέβαια για να κλείσεις ένα εορταστικό τραπέζι.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 150 γρ. βρασμένα κάστανα
  • 450 γρ. μπισκότα της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
  • Μόλις βγουν οι πρώτες φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
  • Περιχύνουμε τη σπασμένη κουβερτούρα με το μείγμα βούτυρο-ζαχαρούχο γάλα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως η κουβερτούρα στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα μπισκότα στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για κέικ η τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη, μαύρη κουβερτούρα
Cool Artisan