search

Gastone: Χασαποταβέρνα και cocktail bar σε ένα

Χασαποταβέρνα με μπάρα; Ή μήπως cocktail bar με κοψίδια; Κάπου εκεί ανάμεσα ακροβατεί η πάπια, το ολοκαίνουριο Gastone που δίνει το φιλί της ζωής σε ένα από τα πιο όμορφα τρίστρατα της πόλης.

Εκεί που η Αγίου Μάρκου συναντά την Πραξιτέλους και την Αιόλου συναντήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της Cookoovaya κι έδωσαν το τιμόνι στον Κλεομένη Ζουρνατζή. Οι άνθρωποι πίσω από αυτό το εγχείρημα έχουν γράψει χιλιόμετρα στις κουζίνες της πόλης και φέρουν παράσημα αγάπης από το foodie κοινό των Αθηνών. Στο κέντρο της πόλης τα Cookoovaya και Hoocut και στα δυτικά της πρωτεύουσας το Basegrill και το Travolta αποτελούν κάτι παραπάνω από συστατικές επιστολές για την ομάδα που στήνει το Gastone.
Στο DNA του Gastone κρύβεται το casual dining με γενναίες δόσεις από σούβλα. Πρόκειται για μια κουζίνα που δεν είναι εξόχως φιλική προς βίγκαν πελάτες. Στο μενού ξεχωρίζουν τα αρνίσια παϊδάκια (€13), το βοδινό ριμπ άι (€19), τα φιλετάκια από στέπικη αγελάδα (€15) και βέβαια τα ωμά από την ίδια αγελάδα δηλαδή ταρτάρ με κάπαρη και γιαπωνέζικη μαγιονέζα (€12) και το καρπατσιο με φύλλα μουστάρδας, μπρι και κάπαρη (€12). Η τάση του γιαπωνέζικου Σάντο είναι μια μη αναμενόμενη έκπληξη καθώς εδώ το ψωμί από ρυζάλευρο γεμίζει με γουρουνοπούλα σχάρας (€7,5). Στα ήδη αγαπημένα συγκαταλέγεται το τοστ τυριού στο γκριλ με 4 είδη τυριού: γραβιέρα Λειψών, αρσενικό Νάξου, τυρί μύνστερ και κασέρι Ξάνθης (€6).
Στα Ορεκτικά θα βρεις ένα πολύ ωραία στημένο κι εξόχως νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο με χόρτα τσιγαριαστά, μανιτάρια και τηγανητά κρεμμύδια (€9).  Και για το τέλος σου κρατάω το απόλυτα αγαπημένα πιάτο των παιδικών μας χρόνων: πατάτες με αυγά που εδώ περισσότερο ομοιάζουν με το αμερικανικό hashbrown (€9).


Cool Artisan