search

Φθινόπωρο στο Νότιο Πήλιο: Που να μείνεις; Που να φας;

Το Νότιο Πήλιο είναι ένας ιδανικός προορισμός για long weekend, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Ονειρικές παραλίες (από την πλευρά του παγασητικού και του Αιγαίου), πανέμοφα χωριά, ταβερνάκια με υπέροχο φαγητό και φύση που σε μαγεύει. Το budget που θα χρειαστείς για τη διαμονή και το φαγητό είναι value for money ενώ οι αργοί ρυθμοί θα σε χαλαρώσουν και θα σε ξεκουράσουν.

Που να μείνεις:

 

Δεν είχα ακουστά το Λαύκο και δεν είχα πάει και ποτέ στο Νότιο Πήλιο. Αφορμή στάθηκε ο ξενώνας Fyloma που με έκανε να γνωρίσω καλά τις αυθεντικές, πολύχρωμες, όμορφες γωνιές του Πηλίου. Φτάνοντας στο αρχοντοχώρι, το Λαύκο, αφήνουμε το αυτοκίνητο κοντά στο κεντρικό δρόμο και κατηφορίζουμε από τα παραδοσιακά, πέτρινα καλντερίμια για να φτάσουμε μέχρι την αυθεντική αυλόπορτα του ξενώνα. Μπαίνουμε από την αυθεντική ξύλινη πόρτα στην που είναι στρωμένη με χονδρόπλακες, κάτω από τον παχύ φύλωμα των δέντρων. Από αυτό το χαρακτηριστκό φύλωμα πήρε και το όνομα του. Πρόκειται για ένα αρχοντικό του 1836 που έχει αναπαλαιωθεί και ανακαινιστεί με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια για να μην χαθεί ο αυθεντικός του χαρακτήρας. Έχει μόλις 5 δωμάτια και σε κάνει να νιώθεις φιλοξενούμενος σε σπίτι καλών φίλων. Η θέα στο ηλιοβασίλεμα την ώρα που ανάβεις το τζάκι στο δωμάτιο είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Η Ανθή ετοιμάζει το πρωινό κάθε μέρα με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

Κάνε κράτηση στο: http://fyloma.com/

 

Που νας πας για φαγητό

Λίγα χιλιόμετρα από το Λαύκο είναι το χωριό Μηλίνα με μια σειρά από ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Όλα βλέπουν τον κόλπο του παγασητικού, εφοδιάζονται με φρέσκα ψάρια από τις τράτες και σερβίρουν παραδοσιακούς τσιπουρομεζέδες. Στον Πιγκουίνο στο λιναμάκι του Άγιου Ανδρέα (Τηλ.: 2423065518) θα βρεις την πιο αυθεντική φάση με ψάρια από το καϊκι και λαχανικά από το μποστάνι. Αν είσαι τυχερός θα βρεις και φρέσκια παλαμίδα στα κάρβουνα. Λίγο πιο νότια, και αφού οδηγήσεις για περίπου 50 λεπτά, θα βρεις το Τρίκερι σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού. Στην παλτεία του χωριού θα απολαύσεις τη θέα όλου του κόλπου συντροφιά με πηλιορήτικα μεζεδάκια. Κατφορίζοντας από το Τρίκερι φτάνεις στο επίνειο, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, την Αγία Κυριακή. Η ταβέρνα του Μανώλα είναι ψαρομάγαζο παλαιάς κοπής, αυθεντικό και τίμιο με τραπεζάκια πάνω στην προβλήτα, εκεί που δένουν τα καϊκια.



Cool Artisan