search

Orange and halvas cake

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη)

100γρ. ελαιόλαδο ή 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγη κανέλα σε σκόνη

400γρ. χαλβά βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι ή το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα, ρίχνουμε και τον χαλβά, αφού πρώτα τον λιώσουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Σε αυτό το σημείο, αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καθώς ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Θα δείτε το μίγμα σας να μην είναι πολύ νερουλό, να στέκεται λίγο πάνω στο κουτάλι, οπότε προσαρμόστε τις ποσότητες ώστε να έχετε αυτό το αποτέλεσμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

– See more at: http://www.lifezone.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1387:nistisimos-xalvas&catid=131:2013-03-13-14-33-28&Itemid=416#sthash.2XOgHyir.dpuf



Cool Artisan