search

Κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο με σάλτσα παρμεζάνας

Απίθανη συνταγή για δώσεις στο κοτόπουλο προσωπικότητα!

Chicken breasts wrapped in Parma ham with parmesan sauce recipe cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Για το κοτόπουλο

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο
4 φέτες καπνιστό χοιρινό Πάρμας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι της σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (δεντρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το αλείφουμε με το μείγμα. Το ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όσο πιο αργά (σε χαμηλή θερμοκρασία για περισσότερη ώρα) τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το κοτόπουλο. Στη συνέχεια το τυλίγουμε με το χοιρινό.

Chicken breasts wrapped in Parma ham with parmesan sauce recipe cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Για την κρέμα παρμεζάνας

Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Αυτή είναι η βασική τεχνική για μπεσαμέλ.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Chicken breasts wrapped in Parma ham with parmesan sauce recipe cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης



Cool Artisan