Η άνοιξη είναι η περίοδος που εμφανίζονται σιγά σιγά τα γιαουρτογλυκά στο ψυγείο! Σήμερα σας φτιάχνω μια εκδοχή πολύ light και ελαφριά που θέλει ελάχιστο χρόνο για να στηθεί!
Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 200 γρ. γάλα πλήρες (ή 1 κούπα)
- 100 γρ. μέλι
- 50 γρ. κορν φλάουρ (ή 5 κουταλιές)
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4-5 φράουλες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι, το κορν φλάουρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Μετά ρίχνουμε την κρέμα, όσο είναι ακόμα ζεστή στα ποτήρια.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.
- Όταν κρυώσει, κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και γαρνίρουμε.