Σήμερα αυτοσχεδιάζω στην κουζίνα μου συνδυάζοντας μεξικάνικα τάκος με κρέμα καρύδας και κάρυ για να φτιάξω ένα απόλυτα νόστιμο και χορταστικό vegan πιάτο. Η βάση της ιδέας είναι ethnic street food με αναφορές από όλο τον πλανήτη αλλά το αποτέλεσμα είναι μια καλή εικόνα για το πως ο βιγκανισμός μπορεί να έχει ένα πολύ σύγχρονο και “παγκόσμια νόστιμο” πρόσωπο. Η μαγειρική άλλωστε είναι εδώ για να ενώνει κουλτούρες.
Υλικά
- 1/2 κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 100 γρ καθαρισμένη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 100 γρ βρασμένα λευκά φασόλια (μέτρια σε μέγεθος)
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 50 ml κρέμα καρύδας
- 1 κτσ κάρυ
- 1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κτγ μπούκοβο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- 5 τάκος
- 1 κτσ κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και σοτάρουμε για ακόμα 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
- Προσθέτουμε την πιπεριά και τα φασόλια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Γέμιζουμε κάθε τάκος και γαρνίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο.
- Σερβίρουμε απευθείας. Διαφορετικά διατηρούμε στο τηγάνι και ζεσταίνουμε στο τηγάνι πρίν γεμίσουμε τα τάκος και σερβίρουμε.