Είμαι τόσο χαρούμενος κάθε φορά που απολαμβάνω το #CoolArtisanBreakfast μου και συνειδητοποιώ ότι ξεκινώ τη μέρα μου με υγιεινά cookies!
Υλικά
- 1 φλυτζ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ θαλασσινό αλάτι
- 1/2 φλυτζ. βούτυρο αμυγδάλου χωρίς αλάτι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλυτζ. ηλιόσποροι, θρυμματισμένα καρύδια (αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σε μορφή σκόνης/ αλεύρι. (Μην πλένετε το μπλέντερ) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και το αλάτι. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Κουταλιά-κουταλιά παίρνουμε ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας περίπου απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ των cookies. Με την άκρη του κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε τους ηλιόσπορους και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180ºC για 10-12 λεπτά, μέχρι τα cookies να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα από κάτω.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα cookies στο ταψί να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Μετά τα τοποθετούμε σε πλατύ σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Τα cookies μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες και μέσα στο ψυγείο για μέχρι και 2 εβδομάδες.