search

Vegan μπάρες με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο (5 μόνο υλικά)

Η vegan ζαχαροπλαστική κρύβει πραγματικούς θησαυρούς! Ακόμα και με λίγα (και οικονομικά) υλικά μπορείς να πετύχεις πραγματικά θαύματα γεύσης που να μην υστερούν σε τίποτα από αυτά της κλασσικής ζαχαροπλαστικής.

Σήμερα φτιάχνω μπάρες σοκολάτας -ιδανικές για τις λιγούρες που όλοι έχουμε μετά το φαγητό, το απόγευμα ή αργά τη νύχτα- με 5 απλά και φτηνά υλικά! Η βάση τους είναι μια μαλακή ζύμη από χουρμάδες με τραγανούς ξηρούς καρπούς ενώ στη μέση μπαίνει φιστικοβούτυρο!

Tip 1: Αν οι ξηροί καρποί που έχεις στο ντουλάπι σου έχουν νοτίσει, μπορείς να τους «ξυπνήσεις» ψήνοντάς τους στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C.

Τip2: Οι καλύτεροι χουρμάδες για αυτή τη συνταγή είναι οι βασιλικοί χουρμάδες που βρίσκεις σε καταστήματα ξηρών καρπών. Γενικά, οι χουρμάδες τείνουν να ξεραίνονται όταν μείνουν για πολύ καιρό. Προκειμένου να ανακτήσουν τη χαμένη τους υγρασία, μπορείς να τους βάλεις για 10 λεπτά μέσα σε καυτό νερό και έπειτα να τους σουρώσεις πολύ καλά.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 1-2 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυμματιστούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους χουρμάδες και το κακάο.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή «ζύμη».
  • Δίνουμε στη «ζύμη» το σχήμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι.
  • Απλώνουμε από πάνω το φιστικοβούτυρο.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά και έπειτα καλύπτουμε την επιφάνειά της με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan