search

Μπισκότα Mε 3 Διαφορετικές Σοκολάτες

Σούπερ συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα, για εμάς τους λάτρεις της σοκολάτας.

 



Υλικά

  • 1/4 φλυτζ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζ. ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλυτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλυτζ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι, πραιρετικά
  • 1/3 φλυτζ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες κουβερτούρας)
  • 1/3 φλυτζ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος)
  • 1/3 φλυτζ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες λευκής σοκολάτας)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αυγό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
  • Σε ένα μπολ, μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε μια κουτάλια από τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα, χωρίς να την καλύψουμε με έξτρα βούτυρο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Cool Artisan