Σούπερ συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα, για εμάς τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
- 1/4 φλυτζ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλυτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/4 φλυτζ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
- 1/4 κ.γ. αλάτι, πραιρετικά
- 1/3 φλυτζ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες κουβερτούρας)
- 1/3 φλυτζ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος)
- 1/3 φλυτζ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια (ή σταγόνες λευκής σοκολάτας)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αυγό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ, μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μια κουτάλια από τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα, χωρίς να την καλύψουμε με έξτρα βούτυρο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.