Τυρένια, βελούδινη κι ελαφρώς πικάντικη! Σήμερα σου δίνω την απόλυτη συνταγή για μια ελαφριά και πανεύκολη τάρτα τυριών ιδανική για γιορτινά τραπέζια αλλά και για το καθημερινό κολατσιό στο γραφείο η στο σχολείο. Για τη ζύμη χρησιμοποιώ σφολιάτα (για την ευκολία και τη γεύση) αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ζύμη προτιμάς και να ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς συνταγή. Η γέμιση θα σου πάρει λιγότερο από 15 λεπτά να την ετοιμάσεις και θα λερώσεις μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις τα υλικά.
Η αγαπημένη μου προσθήκη είναι οι Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι με Κρέμα Τυριών Almito που αναβαθμίζουν τη γέμιση της τάρτας μου. Η πιπεριά κεράσι, γλυκοπικάντικη και φρουτώδης, αναδεικνύεται μοναδικά όταν συνδυάζεται με τυριά! Θα τις βρεις εύκολα στα ράφια του super market και μπορείς να τις απολαύσεις ακόμα και απευθείας από το βαζάκι σε ένα πλατό με κριτσίνια και τυριά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη γέμιση-
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τυρί κίτρινο (για παράδειγμα γκούντα ή έμενταλ) τριμμένο
- 3 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι με Κρέμα Τυριών Almito
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κτγ βούτυρο
- 1 κτγ αλεύρι
Εκτέλεση
Για το ταψί- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια ταρτιέρα (ή ό,τι στρογγυλό ταψί έχουμε) με διάμετρο 27 εκ.
- Τοποθετούμε προσεχτικά τη σφολιάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
- Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα τη σφολιάτα και βάζουμε από πάνω βαρίδια ψησίματος ή εναλλακτικά ρεβίθια που καλύπτουν την επιφάνεια. Το κάνουμε αυτό για να ψηθεί η ζύμη σωστά στη βάση.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο κι αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια ψησίματος.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το τυρί κρέμα και το ανθότυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στην προψημένη σφολιάτα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε από πάνω τις Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι με Κρέμα Τυριών Almito
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 17-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε και σερβίρουμε.