search

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, το μπρόκολο και το κουνουπίδι κάνουν ην πρώτη τους εμφάνιση στον πάγκο της κουζίνας. Μια uber νόστιμη τάρτα συνδυάζει τα δύο αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα με ένα μείγμα από ελληνικά τυριά που το ένα συμπληρώνουν το άλλο.



Υλικά

  • 1 δόση φύλλο τάρτας με τη συνταγή που βλέπουμε με ένα κλικ εδώ: χειροποίητη ζύμη τάρτας (Pâte Brisée).
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 150 γρ. μρόκολο (σε μικρές φουντίτσες)
  • 100 γρ. κουνουπίδι ((σε μικρές φουντίτσες)
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπουμε εδώ για χειροποίητη ζύμη τάρτας (Pâte Brisée).
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 2 λεπτά.
  • Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Cool Artisan