Υπάχουν κάποια υλικά που περισσεύουν στο ψυγείο μας και συνηθώς δεν τολμάμε να βάλουμε στο ίδιο πιάτο! Έτσι κάπως προέκυψε και η σημερινή συνταγή για τορτίγια με το all time classic combo: σολομό και τορτίγια και ένα greek traditional twist: η σπιτική τυροκαυτερή
Υλικά
Για την τυροκαυτερή- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πιπερια φλωρίνης
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ τσ ελαιόλαδο
- 150 γρ φέτα τριμμένη
- 1 κ γ πάπρικα καυτερή
- 1 κ γ ρίγανη
- 1 κ σ ξύδι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 200 γρ σολομό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζω όλα τα υλικά της τυροκαυτερής στο μούλτι και τα αλέθω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
- Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45' και σερβίρω.
- Για την τορτίγια, απλώνω 3 κουταλιές της σούπας από την τυροκαυτερή πάνω σε κάθε τορτίγια.
- Προσθέτω σολομό και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Κλείνω καλά τις τορτίγιες και τις "σφραγίζω" μέσα σε λαδόκολλα.