search

Συνταγή για lemon curd


Η βασική συνταγή για lemon curd είναι η παραδοσιακή κρέμα λεμονιού που χρησιμοποιούμε για πολλές χρήσεις στα γλυκά μας όπως τάρτες ή cheesecake. Μπορείς όμως να τη χρησιμοποιήσεις και απευθείας για να συνοδεύσεις κρέπες, βάφλες ή φρυγανισμένο ψωμί στο πρωινό.

Ιστορικά, πρόκειται για μια αγγλική ανακάλυψη από το 1800 που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι στο απογευματινό τους τσάι για να συνοδεύσουν με τα παραδοσιακά scones. 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 3 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή)
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο κατευθείαν από το ψυγείο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά, σαν να κάνουμε ομελέτα
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα χτυπημένα αυγά
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα σαν κρέμα
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το βούτυρο και το μείγμα από το τηγάνι
  • Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 40 δευτερόλεπτα)
  • Αδειάζουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan