Η βασική συνταγή για lemon curd είναι η παραδοσιακή κρέμα λεμονιού που χρησιμοποιούμε για πολλές χρήσεις στα γλυκά μας όπως τάρτες ή cheesecake. Μπορείς όμως να τη χρησιμοποιήσεις και απευθείας για να συνοδεύσεις κρέπες, βάφλες ή φρυγανισμένο ψωμί στο πρωινό.
Ιστορικά, πρόκειται για μια αγγλική ανακάλυψη από το 1800 που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι στο απογευματινό τους τσάι για να συνοδεύσουν με τα παραδοσιακά scones.
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 3 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή)
- 100 γρ. χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο κατευθείαν από το ψυγείο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά τα αυγά, σαν να κάνουμε ομελέτα
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα χτυπημένα αυγά
- Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα σαν κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το βούτυρο και το μείγμα από το τηγάνι
- Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 40 δευτερόλεπτα)
- Αδειάζουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.