Ο σολομός με κριθαράκι και κότατζ είναι ο γευστικός και θρεπτικός συνδυασμός που αξίζει να έχεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στη διατροφή σου. Αρχικά, ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γεύση του σολομού δένει αρμονικά με την απαλή υφή από το κριθαράκι, που προσφέρει ενέργεια χάρη στους σύνθετους υδατάνθρακες δημιουργώντας ένα χορταστικό πιάτο.
O Σολομός Φιλέτο Νορβηγίας της Pescanova είναι ζουμερό και τρυφερό φιλέτο σολομού πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά. Εκτρέφεται στη Νορβηγία και προσφέρεται καθαρισμένο και έτοιμο για μαγείρεμα. Είναι το ιδανικό superfood για γρήγορες, υγιεινές συνταγές, χωρίς πρόσθετα ή τεχνητά συντηρητικά. Είναι πάντα και μόνο από το καλύτερο μέρος του ψαριού, το κέντρο του με καθαρισμένο λίπος που μειώνει στο ελάχιστο την έντονη μυρωδιά κατά το ψήσιμο αλλά είναι και πιο εύπεπτο.
Συνδυάζοντας το με κότατζ, ένα ελαφρύ και χαμηλών λιπαρών τυρί, προσθέτεις μια δόση επιπλέον πρωτεΐνης και ασβεστίου, ενισχύοντας τη συνολική θρεπτική αξία του πιάτου. Η γεύση του κότατζ είναι ήπια κι εξισορροπεί τη λιπαρότητα του σολομού και κάνει το πιάτο πιο κρεμώδες και ανάλαφρο. Εκτός από την υψηλή διατροφική του αξία, το πιάτο αυτό είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για το σολομό- 4 φιλέτα σολομού Pescanova
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 300 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 ml νερό (καυτό από βραστήρα)
- 200 γρ. τυρί cottage
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φιλέτα σολομού Pescanova σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
- Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε το σολομό από το τηγάνι.
- Ξεκινάμε από το κότατζ: το χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει κρέμα
- Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε το σολομό σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κριθαράκι, το κότατζ και το καυτό νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό κι ανακατεύουμε
- Μόλις πιει τα υγρά του, επαναφέρουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε απευθείας