search

Τσίζκεϊκ μέσα σε soft cookie

Αυτή είναι μία 2 σε 1 συνταγή που συνδυάζει τις γεύσεις δύο εκ των πιο αγαπημένων μου γλυκών: του τσίζκεϊκ και των μαλακών cookies. Είναι διαφορετική, πρωτότυπη, πεντανόστιμη και τέλεια για όταν έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες συνταγές για τσίζκεϊκ και ψάχνεις κάτι καινούργιο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη ζύμη του cookie
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 190 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κ.σ. γάλα πλήρες
  • 400 γρ. πέρλες σκούρας σοκολάτας
Για τη γέμιση
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • ¼ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη του cookie
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί.
  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη μαγειρική σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο.
  • Με μια μαρίζ, σπρώχνουμε προς τα κάτω όσο από το μείγμα έχει ανέβει στα πλαϊνά του μπολ και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα του αλευριού.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το υπόλοιπο από το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις πέρλες της σοκολάτας και χτυπάμε ξανά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και αρχίσει να «μαζεύει» η ζύμη.
  • Απλώνουμε σε δόσεις τη μισή ποσότητα από τη ζύμη στο στρογγυλό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και μετά την πιέζουμε να ισιώσει και να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του.
Για τη γέμιση
  • Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες αποτέλεσμα. Δύο με τρία λεπτά χτυπήματος είναι αρκετά.
  • Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν τελείως.
  • Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση από τη ζύμη του cookie μας.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε με προσοχή σε δόσεις το υπόλοιπο μισό της ζύμης του cookie πάνω από τη γέμιση, προσέχοντας να γεμίσουμε τα κενά και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η κορυφή του και να σταματήσει να τρεμοπαίζει η κρέμα του.
  • Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, μπορείς να το καλύψεις με αλουμινόχαρτο για τα 20 τελευταία λεπτά του ψησίματος.
Cool Artisan