search

Σαλάτα με σολομό και αβοκάντο

Σήμερα έφτιαξα μια σαλάτα που είναι ολόκληρο γεύμα! Είναι ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψεις σολομό και να τον φας κρύο σε αρωματική σαλάτα την επόμενη μέρα στο ταπεράκι της δουλειάς!



Υλικά

Για το σολομό
  • 1 φιλέτο σολομού
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 2 ραπανάκια
  • χυμό από 1/4 λεμόνι
  • χυμό από 1/4 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τις μισές φέτες από το κρεμμύδι και το λεμόνι.
  • Ξαπλώνουμε το σολομό πάνω στο κρεμμύδι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες κρεμμυδιού και λεμονιού.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.
  • Στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το ψάρι για άλλα 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, το πορτοκάλι σε κυβάκια και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Στη συνέχεια κόβουμε και το σολομό σε κυβάκια και αφαιρούμε τυχόν κόκαλα
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από το λεμόνι, το πορτοκάλι, το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλάτι για να ολοκληρώσουμε τη σος.
  • Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.
Cool Artisan