search

#TaperakiProject Πατατοσαλάτα με πέστο και κοτόπουλο

Σήμερα σου φτιάχνω την πλέον αγαπημένη μου πατατοσαλάτα με κοτόπουλο και πέστο. Είναι ένα χορταστικό πιάτο που έχει τη σωστή πηγή υδατάνθρακα (από τη βρασμένη πατάτα), την πρωτεϊνη (από το σωταρισμένο κοτόπουλο) και τα λαχανικά! Τα έχει όλα και μπορείς να το απολαύσεις ζεστό ή και κρύο, ανάλογα τα γούστα! Το πέστο φυσικά δένει όλες τις γεύσεις μαζί ενώ το φρέσκο κρεμμυδάκι προσφέρει την απαραίτητη σπιρτάδα.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 10 baby πατάτες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κτσ πέστο βασιλικού
  • 5 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια βασιλικού (τα φύλλα μόνο)
  • 50 γρ παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού
  • Προσθέτουμε τις baby πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να είναι τρυφερές. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού, τις φέτες από το κρεμμυδάκι, τα τοματίνια και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Cool Artisan