Σήμερα παράλλαξα μια κλασική, αγαπημένη, οικογενειακή συνταγή της μαμάς και έβαλα και ένα ολόκληρο λουκάνικο στη μέση… γιατί πάντα αλμυρά κέικ είναι καλύτερα με ένα λουκάνικο στη μέση!
Υλικά
4 αυγά (βιολογικά, ελευθέρας βοσκής)- 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καυτερή, γλυκιά, καπνιστή, ό,τι επιθυμείς)
- 1 λουκάνικο
Εκτέλεση
- Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ώσπου να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με βούτυρο, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια βάζουμε το λουκάνικο στη μέση και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ, ανακινώντας να κάτσει καλά στη μακρόστενη φόρμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.