search

Ζυμαρικά με λαχανικά και vegan μπεσαμέλ από κάσιους

Σε αυτό εδώ το blog αγαπάμε ιδιαίτερα τόσο τις vegan συνταγές όσο και τα μακαρόνια. Στη συνταγή που ακολουθεί, συνδυάζω τα αγαπημένα μου ζυμαρικά με μια επιλογή από λαχταριστά λαχανικά και μια γρήγορη μπεσαμέλ από κάσιους που έχω μουσκέψει αποβραδίς.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη vegan μπεσαμέλ από κάσιους
  • 1-3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ½ κούπας ωμά κάσιους
  • ½ κούπας μη-γαλακτοκομικό γάλα (αμυγδάλου κλπ)
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
Για το στήσιμο του πιάτου
  • 2 μερίδες ζυμαρικών (ό, τι ζυμαρικά θες)
  • 1 χούφτα λαχανικά της επιλογής σου, π.χ. κρεμμύδι, κολοκύθι, πιπεριά και γλυκοπατάτα (κομμένα σε καρέ)
  • 50 γρ. κάσιους
  • Φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Για τη vegan μπεσαμέλ από κάσιους
  • Μουσκεύουμε αποβραδίς τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό (ή, αν το ξεχάσουμε, τα βράζουμε για 5 λεπτά).
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Tip: Αν θες, μπορείς να αντικαταστήσεις το λεμόνι με λάιμ για πιο ενδιαφέρουσα γεύση.
Για το στήσιμο του πιάτου
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά για μισό λεπτό και τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στο πιάτο.
  • Προσθέτουμε τη vegan μπεσαμέλ από κάσιους.
  • Γαρνίρουμε με κάσιους και δυόσμο και σερβίρουμε.
Cool Artisan