Μια σούπερ καλοκαιρινή συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες, τέλεια σεταρισμένα με μια πεντανόστιμη και πανεύκολη σάλτσα με κύριο συστατικό το αβοκάντο.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- Ζυμαρικά (για 2 μερίδες)
- 150 γρ. λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κολοκύθι, αρακάς ή ό,τι άλλο σου αρέσει)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 10 γαρίδες, καθαρισμένες
- ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στην ίδια κατσαρόλα με τα λαχανικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψουν 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες.
- Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την ψίχα του αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.