Πρωινό χωρίς ζάχαρη αλλά με την πιο πλούσια γεύση. Σήμερα σου δείχνω πως να χρησιμοποιήσεις έξυπνα τα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη για να δώσεις την πλούσια γεύση και το άρωμα τους στο χυλό για pancakes χωρίς να βάλεις ούτε ένα κόκκο ζάχαρης.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τα pancakes-
3 αυγά
-
60 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
-
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κτγ baking powder
-
140 ml γάλα
-
βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, το αλεύρι και το baking powder.
-
Χτυπάμε καλά μέχρι τα μπισκότα να θρυμματιστούν εντελώς και να έχουν υφή σαν αλεύρι.
-
Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και προσθέτουμε το μίγμα από το blender.
-
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
-
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
-
Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
-
Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
-
Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας, όπως ταχίνι κακάο, μπανάνα κι έξτρα μπισκότα Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη.