Σου περίσσεψαν μελομακάρονα (λέμε τώρα); Η απλά ψάχνεις ένα τρόπο να τα αξιοποιήσεις για να τα σερβίρεις στο γιορτινό τραπέζι; Σου έχω μια υπέροχη, πανεύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά για να δώσεις νέα “πνοή” στα μελομακάρονα και να τα σερβίρεις σαν παγωτό!
Υλικά
- 500 γρ. μελομακάρονα
- 400 γραμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, παγωμένη στη συντήρηση του ψυγείου
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε καλά μέχρι να είναι αφράτη σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
- Χοντροσπάμε τα μελομακάρονα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αναμειγνύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη του ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες.