Με τρία μόνο υλικά, 10 λεπτά προετοιμασία και 5 ώρες στην κατάψυξη μπορείς να φτιάξεις το πιο πλούσιο και βελούδινο, σπιτικό παγωτό.
Tip: Στο super market θα βρεις έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, στο ίδιο ράφι δίπλα στο κλασικό ζαχαρούχο. Αν θες να το καραμελώσεις μόνος/η σου όμως, μπορείς να το σιγοβράσεις μέσα στο τενεκεδάκι του για 3 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό που το σκεπάζει.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 συσκευασίες καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (2 x 397 γρ.)
- 1 κτγ ανθό αλατιού
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με μισή κούπα κρέμα γάλακτος και τον ανθό αλατιού.
- Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και προαιρετικά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου στη σαντιγί, αφήνοντας περίπου μισή κούπα για τη διακόσμηση.
- Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
- Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα σε ένα γυάλινο ή μεταλικό δοχείο.
- Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζαχαρούχο που έχουμε κρατήσει.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και διακοσμούμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ζαχαρούχο.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες