Μια βουτυρένια,τραγανή, μπισκοτένια ζύμη που μέσα της κλείνει απολαυστική πραλίνα. Η νουτελόπιτα είναι μια πειραγμένη ζύμη μπισκότου που θυμίζει τάρτα στη γεύση. Μπορείς να τη γεμίσεις με πραλίνα εμπορίου ή με την πιο υγιεινή εκδοχή της που σου έχω δείξει, την πραλίνα χωρίς ζάχαρη με χουρμάδες. Δες τη συνταγή με ένα κλικ εδώ.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 200 γρ.βούτυρο
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κτγ baking soda
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και να έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη baking soda και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση μια φόρμας με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-25 εκ. Αν δεν έχουμε φόρμα χρησιμοποιύμε ένα στρογγυλό ταψάκι.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα της φόρμας με την αποσπώμενη βάση, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος.
- Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στο εσωτερικό.
- Βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και το ανοίγουμε με ένα πλάστη στις διαστάσεις της φόρμας μας.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και καλύπτουμε την κορυφή του γλυκού.
- Ψήνουμε στους 160°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε και σερβίρουμε