search

Νουτελόπιτα (ζύμη μπισκότου γεμιστή με πραλίνα)

Μια βουτυρένια,τραγανή, μπισκοτένια ζύμη που μέσα της κλείνει απολαυστική πραλίνα. Η νουτελόπιτα είναι μια πειραγμένη ζύμη μπισκότου που θυμίζει τάρτα στη γεύση. Μπορείς να τη γεμίσεις με πραλίνα εμπορίου ή με την πιο υγιεινή εκδοχή της που σου έχω δείξει, την πραλίνα χωρίς ζάχαρη με χουρμάδες. Δες τη συνταγή με ένα κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 200 γρ.βούτυρο
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κτγ baking soda
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και να έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη baking soda και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση μια φόρμας με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-25 εκ. Αν δεν έχουμε φόρμα χρησιμοποιύμε ένα στρογγυλό ταψάκι.
  • Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα της φόρμας με την αποσπώμενη βάση, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος.
  • Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στο εσωτερικό.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και το ανοίγουμε με ένα πλάστη στις διαστάσεις της φόρμας μας.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και καλύπτουμε την κορυφή του γλυκού.
  • Ψήνουμε στους 160°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan