search

Μους καπουτσίνο με 4 μόνο υλικά

Εσπρέσο και σοκολάτα παντρεύονται σε μια υπέροχη μους που χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να φτιαχτεί. Οι Τραγανές Μπουκιές από την Quaker δίνουν το απαραίτητo crunchy στοιχείο σε κάθε μπουκιά. Για τη συγκεκριμένη συνταγή προτιμώ τις Τραγανές Μπουκιές με ξηρούς καρπούς, δημητριακά και βρώμη. Το πεκάν, τα αμύγδαλα και τα ολόκληρα φουντούκια που υπάρχουν στη συγκεκριμένη συσκευασία ταιριάζουν υπέροχα τόσο με τον καφέ όσο και με τη σοκολάτα.

Δες εδώ το video:

 



Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένη σε 150 ml και 250 ml)
  • 1 κουτ. γλυκού γεμάτη καφέ εσπρέσο στιγμής
  • 300 γρ. Τραγανές Μπουκιές Quaker με Δημητριακά και Βρώμη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 150 ml κρέμα γάλακτος και τον στιγμιαίο καφέ espresso.
  • Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να διαλυθεί εντελώς ο καφές και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ περιχύνουμε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα γάλακτος.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό κι έπειτα αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 250 ml κρέμας γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Παίρνουμε 4 φλυτζάνια για καπουτσίνο και τα γεμίζουμε κατά το 1/3 με Τραγανές Μπουκιές Quaker.
  • Προσθέτουμε τη μους και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Τέλος, διακοσμούμε κάθε φλυτζάνι με μια κουταλιά σαντιγί και μια κουταλιά Τραγανές Μπουκιές Quaker
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan