Μια παραδοσιακή συνταγή μελιτζανοσαλάτας που μας κάνει να τη δούμε με άλλο μάτι χάρη στην προσθήκη καρυδιών. Είναι τέλεια για να συνοδεύσεις ψαρικά με τηγανητές πατάτες, ή απλώς να την αλείψεις σε μια φέτα φρέσκο ψωμί.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ξίδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε από την εσωτερική πλευρά και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα.
- Τη βάζουμε σε μπολ. Με πιρούνι τη λιώνουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαϊντανό, τα καρύδια και τέλος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε και την παγώνουμε.