search

Μακαρονοσαλάτα με κολοκύθα και blue cheese

O συνδυασμός κολοκύθας με μπλε τυρί είναι ο πιο γιορτινός συνδυασμός που μπορείς να σερβίρεις φέτος στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σήμερα σου έχω μια συνταγή για μακαρονοσαλάτα με βάση τη μαγιονέζα Condito που είναι εξαιρετικό ορεκτικό για καθιστά dinners αλλά και τέλεια επιλογή σε μεγάλο μπουφέ.

Η μόνη προετοιμασία που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις και να ψήσεις την κολοκύθα και βέβαια να βράσεις τα ζυμαρικά. Έπειτα το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη σαλάτα
  • 2οο γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 100 γρ. μαγιονέζα Conditο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Για την κολοκύθα
  • 400 γρ. φρέσκια κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια τους ενός εκατοστού.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κυβάκι τζίντζερ, σαν ζάρι
  • 2 κτσ σουσάμι
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κολοκύθα
  • Βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο στη βάση του ταψιού μας.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
  • Τρίβουμε το τζίντζερ στο λεπτό του τρίφτη και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε το σουσάμι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Βγαζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη σαλάτα
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονα αλατισμένο νερό
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα Condito.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την ψημμένη κολοκύθα.
  • Χοντροσπάμε το blue cheese μέσα στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδακι και το βασιλικό, ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε σε ένα μεγαλο μπολ και διακομούμε από πάνω με κολοκύθα ψημμένη και λίγο blue cheese.
Cool Artisan